210 річниця дня народження Тараса Шевченка

      В КЗ «Березнянський НРЦ» відбулися заходи з нагоди відзначення 210 річниці від дня народження славетного українського поета, гуманіста і мислителя – Тараса Григоровича Шевченка.

 

    Зокрема в закладі проведено:

 

·                       тиждень української мови та літератури «У світі Шевченкового слова» (вчителі української мови і літератури);

 

·                       виховні години «На вічнім шляху до Шевченка» (10 клас, вихователь Марія Дендак);  «Завжди сучасний Шевченко» (8 клас, вихователь Оксана Холуяко); «Шевченко сьогодні серед нас: актуальність творчості поета» (9 клас, вихователь Олена Степанець); «Художник з душею поета» (7 клас, вихователь Надія Булко); «День народження Тараса Григоровича Шевченка» (6-А клас, вихователь Тетяна Передерій), «Шевченка слово невмируще» (6-Б клас, вихователь Світлана Салуян); «Ми чуємо тебе Кобзарю, крізь століття» (4;5 класи, вихователь Наталія Литвиненко); «Шевченкова криниця слова» (1;3 класи, вихователь Тетяна Ніколаєнко).

 

     Вихователь Вікторія Денисенко підготувала і провела літературно-музичну композицію «Шевченко житиме в серцях народу» для всіх вихованців Центру. Під час заходу школярі поринули у дивовижний світ творчості Тараса Шевченка, декламували його твори та розглянули найцікавіші факти із життя поета та художника.

 

    У бібліотеці відкрито виставку літератури  «Мудре слово Кобзаря».

 

    Нехай Шевченкові ідеали завжди будуть нашим провідником у навчанні, розвитку та захисті Батьківщини, як наш внесок в успішне майбутнє незалежної європейської України.

 

     Ми вклоняємося перед образом видатного УКРАЇНЦЯ, який своїм життям, своєю наскрізною українською вдачею, своїм безсмертним словом є прикладом невтомного борця за волю, правду, мир та єднання.

 

     Пройшло 210 років від народження, проте кожне слово, написане поетом, і досі актуальне.     Тарас Шевченко був і є символом опору російській експансії. Український видатний митець залишив кілька важливих послань, які для українців стали закликом до дії: «Борітеся – поборете, Вам Бог помагає! За вас правда, за вас слава і воля святая!»

 

Ти нам залишив прагнення високі,

 

Шляхи священні, по яких іти

 

Твого сумління й мужності уроки

 

Ми бережем і будем берегти.