Мінна безпека

    У КЗ "Березнянський НРЦ завітали фахівці FSD Ukraine Швейцарський фонд протимінної діяльності. Через свою природну цікавість діти з більшою ймовірністю можуть зіткнутися з вибухонебезпечними предметами. Пізнаючи територію, де вони живуть, школярі відвідують занедбані чи зруйновані будівлі, а незнайомий предмет на землі як магніт привертає їхню увагу. Через брак знань про вибухонебезпечні предмети вони можуть наражати на небезпеку своє життя і здоров'я, тому FSD Ukraine Швейцарський фонд протимінної діяльності приділяє особливу увагу роботі з дітьми та підлітками.

     Команда FSD Ukraine Швейцарський фонд протимінної діяльності з інформування про мінну небезпеку спільно з фахівцями Центр протимінної діяльності провели урок для вихованців КЗ "Березнянський НРЦ". На занятті дітям розповіли, з якими вибухонебезпечними предметами можна зіткнутися, якого вони можуть бути кольору та розміру. Особлива увага приділяється безпечній поведінці, якщо дитина зіткнеться з небезпечним предметом: Зупинитися, Не панікувати, Повернутися своїми слідами, Повідомити батьків або знайомого дорослого про знахідку. Заняття проходили в ігровій формі, кожна дитина могла продемонструвати свої знання та уважність.

    Діти з інтересом брали участь у виконанні завдань – знайти на картинці небезпечні предмети, який зі знаків вказує на небезпеку, на якій картинці зображено небезпечну територію.